De Werkcoach wordt niet door de werkgever ingezet. Iedereen die een werkgever heeft, kan een beroep doen op de Werkcoach.                                        Het doel is om de re-integratie te bevorderen of uitval op het werk te voorkomen en uw arbeidspositie te verbeteren, te verstevigen.

Wat kan de Werkcoach voor u betekenen wanneer u wel aan het werk bent maar niet goed in uw vel zit?

 

Diverse omstandigheden als bijvoorbeeld te weinig uitdaging op het werk, geldproblemen, relatieproblemen, een slechte verstandhouding met de leidinggevende, werkdruk of mantelzorg kunnen van invloed zijn op uw welbevinden. Op langer termijn kan dit gevolgen hebben voor uw gezondheid en het vermogen om goed uw werk te kunnen blijven doen. Uw arbeidsvermogen is weer belangrijk voor uw financiële zelfredzaamheid.

Naast levensgebeurtenissen kan bovendien deze -meer is nooit genoeg- maatschappij van invloed zijn op uw gevoel van welzijn. Onderstaand vindt u een treffend citaat uit een themaboekje -Regie op inzetbaarheid- van CS- Opleidingen;

“Psychische aandoeningen zijn in 2017 de absolute koploper waar het verzuim betreft. We leven in een ziekmakende samenleving. De stress van de maatschappij is misschien veel ziekmakender dan alle werkstress bij elkaar.”

“Met haar onderzoek (Machteld Huber) verwijst zij subtiel naar manieren om te overleven in een steeds meer verstikkend systeem, door keuzes te maken en je te onttrekken aan de verplichtingen die voortvloeien uit samenlevingsstress.”

Jarson is het hier helemaal mee eens. de samenleving zelf is grotendeels de ziekmakende factor. Ook wordt een voorbeeld gegeven uit het dagelijks leven van een vrouw van 20-40 jarige leeftijd omdat vooral deze groep erom bekend staat, uitgeblust te zijn;

“Studeren, carrière maken, relatie krijgen en onderhouden, kinderen krijgen, kinderen grotendeels opvoeden, ondertussen uurtje of 32 werken, een leuke, aantrekkelijke vrouw zijn (en blijven) voor je partner, goede en fijne vriendin zijn en af en toe iets gezelligs met de vriendinnen doen, vechten tegen de tand des tijds, sporten en shoppen, sociale contacten onderhouden, gezellig uit eten, verjaardagsfeestjes voor de kinderen, 10-minuten gesprekken op school, eten koken en in de tijd die nog over is het huis aan kant houden. De minimale oogst van een dergelijke agenda is een burn-out, maar kan gerust doorschieten in een depressie.”

Nemen we in ons drukke bestaan wel voldoende eigen verantwoordelijkheid? Zijn we veel beter in staat verandering te brengen dan dat we denken?

Tja, we willen vaak wel anders maar;

 • we durven niet te kiezen
 • we willen niets inleveren of opofferen
 • we gebruiken een druk leven als afleiding om niet geconfronteerd te worden met pijn en verdriet
 • we zien op tegen wat anderen daar van zeggen, bang om uit de groep te vallen
 • we worden door de overheid dwarsgezeten onafhankelijker te worden
 • we hebben angst het financieel niet te redden
 • we weigeren om zélf te veranderen

Mensen die zich in een ratrace bevinden en deze tóch willen ontspringen of zich in omstandigheden bevinden waar zij ondersteuning bij wensen, zijn bij de Werkcoach van Jarson aan het juiste adres.

Om meer inzicht te krijgen wordt een gespreksinstrument gebruikt die inzet op positieve gezondheid, ontwikkeld door een wetenschappelijk instituut. Er wordt een test gemaakt met 42 vragen over 6 verschillende onderwerpen. Uw persoonlijke score wordt vervolgens weergegeven in een zogenaamd spinnenwebdiagram. Samen met de Werkcoach bekijkt u wat en hoe u bepaalde omstandigheden zou willen verbeteren.

Wat zijn de onderwerpen van deze test?

 • Hoe voel ik me lichamelijk?
 • Hoe gaat het mentaal met me?
 • Hoeveel vertrouwen heb ik in mijn eigen toekomst?
 • Lukt het me te genieten van het leven?
 • In hoeverre kan ik meedoen in de samenleving?
 • Hoe ziet mijn dagelijks leven eruit?
Jarson Werkcoach voor werknemers omgeving Alkmaar gebruikt een test voor positieve gezondheid voor coaching

Bent u geïnteresseerd geraakt?

Neem vrijblijvend contact op.

Jarson adviseert zowel werkgevers als (particuliere) werknemers bij verzuim. Bewust! Omdat goede communicatie én begrip voor elkaars situatie heel belangrijk zijn voor een goed re-integratieproces. Begrip voor elkaar ontstaat eerder wanneer beide partijen vergelijkbare kennis hebben op het gebied van verzuim en re-integratie.

Ook wanneer óf de werknemer óf de werkgever niet zijn plicht nakomt ten aanzien van de regelgeving, dan weten beiden wat ze kunnen doen om dit een halt toe te roepen. Zo kunnen sancties, onrechtmatigheden of ophoudt tijdens het re-integratieproces worden voorkomen.